МАКЕДОНСКИ ПРАВОГ©ВОРНИК

  Внесување нов збор...   Чистење на пребарувањата  Подредување

COM_FABRIK_ORDERУпотребуван израз
COM_FABRIK_ORDERПравоговорно COM_FABRIK_ORDERПравописно Толкување
бакрач (тур: bakraç), од отомански турски باقراج‎ (bakrac, "кофа од бакар"), од باقر‎ (bâkır, "бакар") + آغاج‎ (ağac, "дрво")
јагурина овошје кое не можи да созрее или недоработена суровина. [наречје]
поуздано доверливо
поверливо
[србизам]
радозналост љубопитност [србизам]
дискусија советување [предлог]
нажалост за жал [србизам]
Toggle hidden 1
Toggle hidden 2
Toggle hidden 3
Toggle hidden 4
Toggle hidden 5

zoofirma.ru